CARREGANT
Scroll Down
365 retrats per a 365 dies. 365 StreetPortraits, és un projecte fotogràfic que parteix de la premissa de realitzar cada dia de l’any 2018, un retrat fotogràfic als carrers de la ciutat de Lleida.
La dinàmica del projecte és senzilla: un cop s’aconsegueix trobar una persona predisposada a participar en el projecte, s’efectua una improvisada i curta sessió fotogràfica que, després de la seva respectiva edició, acaba convertint-se en la fotografia d’aquell dia. No es tracta tant de trobar persones interessant com de fer fotografies interessant a persones tan normals com les que veus contínuament en el dia a dia. Així doncs, els retratats o retratades no només no són professionals, sinó que tampoc són persones conegudes pel fotògraf.
Sempre amb una edició en blanc i negre per aconseguir obviar tot allò que no és important, el projecte, intenta documentar gràficament als ciutadans i ciutadanes que temporalment o de forma permanent es troben a Lleida. Amb un decorat immillorable, el projecte és, si més no, un repte fotogràfic d’experimentació social de fotografia de carrer. Darrere de cada fotografia hi ha molt més que la simple immortalització de la mil·lèsima de segon que representa la fotografia final. Hi ha, sobretot, la història d’un moment inusual i divertit. Aquest projecte intenta ser una al·legoria al millor que té la ciutat de Lleida: els seus habitants.